God køkkenhygiejne

God køkkenhygiejne

Hvis du har en god hygiejne i køkkenet, når du laver mad, kan du måske spare dig selv, din familie eller gæster for en omgang dårlig mave. De fleste har styr på hygiejnen under madlavning. Men nogle af os har indgroede vaner, der kan gøre os syge af maden.​ Følg Fødevarestyrelsens råd til god hygiejne, når du laver mad​​​.

Fem råd til god køkkenhygiejne

  • Varm mad ordentligt op
  • Køl mad hurtigt ned
  • Hold råt kød adskilt fra spiseklar mad som salat og brød
  • Skyl frugt og grønt 
  • Vask hænder

Sådan gør du

Læs om hvordan du holder en god hygiejne, når du f.eks. griller råt kød, bruger frisk persille til sovsen, presser æblemost eller bruger æg til desserten. 

Undgå bakterier og virus

Læs om, hvordan du undgår at blive syg af salmonella, campylobacter, listeria, og STEC ("burgerbakterien") samt af norovirus (roskildesyge) via madvarer.