Kontrollen kan ske på alle virksomheder, som arbejder med fødevarer – både i den mindste iskiosk, der kun har åbent om sommeren, hos slagteren og på fabrikken, der er i gang døgnet rundt.
Virksomheder, der laver indpakning til fød evarer – fx fryseposer og madpapir – bliver også kontrolleret af fødevarekontrolenheden.
Fødevarekontrolenheden sørger for kontrollen hele vejen fra slagteriet, på fabrikken og lageret, i supermarkedet og hos slagteren. På samme måde kontrolleres, om der er styr på fisken i alle led, fra den er solgt på auktion, og til fiskehandleren langer den over disken.
Fødevarekontrolenheden kontrollerer også, om importører af fødevarer har sikret, at varerne er i orden, inden de sælges på det danske marked. Det er importørens ansvar, at der ikke slæbes sygdomme og forureninger ind over grænsen med fødevarerne.
Uanmeldt besøg
Når den tilsynsførende kommer på kontrolbesøg, sker det uanmeldt – dvs. at kontrollen kommer uden varsel.
På den måde kan den tilsynsførende se, hvordan din virksomhed fungerer på en almindelig dag, og se, hvad du gør for at overholde reglerne.
Forløbet af kontrol af din virksomhed
Under kontrolbesøget sker følgende:
- Kontrol af din egenkontrol
- Gennemgang af din virksomhed – lokaler, maskiner og varer
- Kontrol af dine papirer