Fødevarer til særlige medicinske formål

​Når du vil markedsføre fødevarer til særlige medicinske formål, er der en række krav, du skal være opmærksom på. Det gælder bl.a. sammensætning, mærkning og brug af anprisninger.

Fødevarer til særlige medicinske formål skal erstatte almindelig mad

Fødevarer til særlige medicinske formål er specialfødevarer, der helt eller delvist skal erstatte almindelig mad og drikke. De er bestemt til:

  • ​Patienter med begrænset eller nedsat eller forstyrret evne til at indtage, fordøje, absorbere, metabolisere eller udskille almindelige fødevarer eller bestemte næringsstoffer deri eller metabolitter, eller
  • Patienter, som har andre lægeligt bestemte ernæringsbehov, som ikke kan opfyldes ved hjælp af en ændring af den normale kost alene.

Læs mere om klassificering af fødevarer til særlige medicinske formål på lovstofsiden, hvor der er et link til EU-Kommissionens vejledning.

Fødevarer til særlige medicinske formål kan ikke forebygge eller helbrede sygdomme​

Produkter, der er beregnet til forebyggelse, behandling eller helbredelse af sygdomme og sygdomssymptomer, er lægemidler og skal derfor følge lovgivningen om lægemidler.

Læs mere om lægemidler på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside