Nedenfor ser du en samlet oversigt over resultaterne fra de seneste år af fødevareundersøgelsen af kyllingekød.
Konventionel produktion (slagteri A, B og C): Andelen af positive prøver angivet i % og korrigeret for måned for årene 2018-2020. Fejlinjerne angiver usikkerheden omkring prævalensestimatet (95% konfidensintervaller).
Økologisk produktion (slagteri B og D): Andelen af positive prøver (>= 10 cfu/g) korrigeret for måned 2018-2020 for slagteri B-øko og slagteri D, angivet i procent. Fejlinjerne angiver usikkerheden omkring prævalensestimatet (95% konfidensintervaller).
Skraveringen af 2018-søjlen for slagteri D angiver at der er usikkerhed omkring prævalensestimatet grundet lille prøvestørrelse samt ujævn fordeling af prøverne.
Kilde: DTU.
Relativ risiko for de to konventionelle slagterier A og B og nationalt 2013-2020 med 2013 som baseline. Den sorte linje er baseline risikoen. Kilde: DTU.
Nedenfor kan du læse mere om resultaterne for de enkelte år.