Der er krav om angivelse af oprindelse på kød fra kvæg.
Læs mere i guiden Hvilke regler gælder for mærkning af oksekød og kalvekød?
Om oprindelsesmærkning af kød
Mange forbrugere ønsker at kunne vælge kød med en særlig oprindelse. På nuværende tidspunkt findes der kun krav om oprindelsesmærkning på oksekød og fjerkrækød fra tredjelande. For andet kød gælder den generelle regel, at oprindelsen skal angives, hvis udeladelse af denne vil kunne skabe tvivl hos forbrugeren. Oprindelsen kan desuden angives frivilligt under forudsætning af, at mærkningen ikke er vildledende.
Der findes et kontrolmærke på kød, som indeholder landekoden for det pågældende produktionsland, f.eks. DK. Et sådant mærke anvendes udelukkende som sundhedsmærke og siger ikke noget om kødets oprindelse. For eksempel kan svinekød med oprindelse i Tyskland, som er opskåret og pakket i Danmark, være mærket med et dansk kødkontrolmærke, selvom oprindelsen på kødet er tysk.
Der er vedtaget en ny forordning om forbrugerinformation, hvilket betyder, at der fra slutningen af 2014 vil være yderligere krav om mærkning med oprindelse på kød fra svin, får, geder og fjerkræ. De nærmere krav til denne mærkning er endnu ikke fastsat.