På denne side kan du finde en oversigt over reglerne for berigede fødevarer. Det vil sige fødevarer, der er tilsat vitaminer, mineraler eller andre næringsstoffer med ernæringsmæssig eller fysiologisk virkning. Det kan fx være drikkevarer, barer eller salt.
Bekendtgørelse om tilsætning af vitaminer og mineraler til fødevarer
Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) Nr. 1925/2006 af 20. december 2006 om tilsætning af vitaminer og mineraler samt visse andre stoffer til fødevarer (Berigelsesforordningen)
Minimumsindhold for tilsætning af vitaminer og mineraler fremgår af bilag XIII i fødevareinformationsforordningen
Bekendtgørelse om tilsætning af visse andre stoffer end vitaminer og mineraler til fødevarer
Kommissionens gennemførselsforordning (EU) Nr. 307/2012 af 11. april 2012 om artikel 8-proceduren
Berigelsesvejledningen (OBS)
Betalingsbekendtgørelsen
Bekendtgørelse nr 613 af 28. maj 2019 om tilsætning af jod til husholdningssalt og salt i brød og almindeligt bagværk m.v.