Fødevareinformation skal overholde både EU-regler og danske regler. På denne side kan du finde oversigt over regler og vejledninger for fødevareinformation.
Fødevareinformationsforordningen
Mærkningsbekendtgørelsen
Mærkningsvejledningen (OBS)
Kommissionens spørgsmål og svar vedrørende anvendelsen af mærkningsforordningen (2018/C 196/01)
Kommissionens Q&A's vedr. fjernsalg - engelsk version (OBS)
Kommissionens Q&A's vedr. fisk – engelsk version (OBS)
Information om stoffer eller produkter, der forårsager allergier eller intolerans – Kommissionens meddelelse af 13. juli 2017 (EU-Kommissionens allergivejledning)
Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) Nr. 828/2014 af 30. juli 2014 om kravene vedrørende information til forbrugerne om fravær eller reduceret forekomst af gluten i fødevarer
Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) Nr. 1169/2011 af 25. oktober 2011 om fødevareinformation til forbrugerne
Vejledning om næringsdeklaration (OBS)
Meddelelse fra Kommissionen om spørgsmål og svar vedrørende anvendelsen af fødevareinformationsforordningen (2018/C 196/01)Vejledning til brug for myndigheders kontrol med overholdelse af EU-lovgivningen med hensyn til fastsættelse af tolerancer for næringsstofværdier angivet på etiketterGuidance document for competent authorities for the control of compliance with EU legislation with regard to methods of analysis for determination of the fibre content declared on the label
Europa-Parlatmentets og Rådets forordning (EF) Nr. 853/2004 af 29. april 2004 om særlige hygiejnebestemmelser for animalske fødevarer
Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) Nr. 1308/2013 af 17. december 2013 om en fælles markedsordning for landbrugsprodukter og om ophævelse af Rådets forordning (EØF) nr. 922/72, (EØF) nr. 234/79, (EF) nr 1037/2001 og (EF) nr. 1234/2007
Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1760/2000 af 17. juli 2000 om indførelse af en ordning for identifikation og registrering af kvæg og om mærkning af oksekød og oksekødsprodukter og om ophævelse af Rådets forordning (EF) nr. 820/97
Kommissionens forordning (EF) Nr. 1825/2000 af 25. august 2000 om gennemførelsesbestemmelser til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1760/2000 for så vidt angår mærkning af oksekød og oksekødsprodukter
Bekendtgørelse nr. 1281 af 5/12/2014 om sporbarheds- og oprindelsesmærkning m.v. af oksekød
Kommissionens forordning (EF) nr. 275/2007 om ændring af forordning (EF) nr. 1825/2000 om gennemførelsesbestemmelser til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1760/2000 for så vidt angår mærkning af oksekød og oksekødsprodukter
Kommissionens forordning (EF) nr. 566/2008 af 18. juni 2008 om gennemførelsesbestemmelser til Rådets forordning (EF) nr. 1234/2007, for så vidt angår afsætning af kød fra kvæg, som er højst 12 måneder gammelt
Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) Nr. 1379/2013 af 11. december 2013 om den fælles markedsordning for fiskevarer og akvakulturprodukter (kapitel VI)Rådets forordning (EF) Nr. 1224/2009 af 20. november 2009 om oprettelse af en kontrolordning for Unionen med henblik på at sikre overholdelse af reglerne i den fælles fiskeripolitikKommissionens gennemførelsesforordning (EU) Nr. 404/2011 af 8. april 2011 om gennemførelsesbestemmelser til Rådets forordning (EF) Nr. 1224/2009