Denne metode er ikke fast defineret, men er en alternativ forarbejdningsmetode, som kan godkendes af den kompetente myndighed, såfremt den overholder en række krav defineret i Gennemførelsesforordningens bilag IV, kapitel III, afsnit G.
Det er bl.a. krav om, at man skal identificere relevante farer ved det animalske biprodukt og redegøre for, hvordan forarbejdningsmetoden minimerer de pågældende farer.
Der skal køres en 30-dages valideringsperiode. De kritiske kontrolpunkter skal kontrolleres, overvåges og registreres dagligt.
Derudover skal der udtages prøver af slutproduktet dagligt i 30 dage. Det gælder følgende:
prøver af materialet udtaget direkte efter behandlingen:
Clostridium perfringens: ingen i 1 g af produkterne.
prøver af materialet udtaget under oplagringen eller ved udlagringen:
salmonella: ingen i 25 g: n = 5, c = 0, m = 0, M = 0
enterobakterier: n = 5, c = 2, m = 10, M = 300 i 1 g
hvor:
n |
= |
antallet af udtagne prøver der skal undersøges |
m |
= |
tærskelværdien for antallet af bakterier; resultatet betragtes som tilfredsstillende, hvis antallet af bakterier i alle prøver ikke overstiger m |
M |
= |
maksimumværdien for antallet af bakterier; resultatet betragtes som utilfredsstillende, hvis antallet af bakterier i en eller flere af de udtagne prøver er M eller derover |
c |
= |
antallet af udtagne prøver, hvis bakterietal kan ligge mellem m og M, idet prøverne stadig betragtes som acceptable, hvis bakterietallet i de andre udtagne prøver er m eller derunder |
Virksomheden skal indsende deres ansøgning om opstart af den 30-dages valideringsperiode til Fødevarestyrelsen. En valideringsperiode kan først igangsættes efter tilladelse fra Fødevarestyrelsen.