Organisation

Få et overblik over Fødevarestyrelsen som organisation og læs om de forskellige faglige forretningsområder.

Om Fødeva​restyrelsen  


Fødevarestyrelsen består ​​af fem faglige forretningsområder: Kødkontrol, Økonomi, Veterinær, Fødevarer, samt Innovation- og Udvikling. 

  • Kontrolområdet varetager kødkontrolenheder, samt kontrol af alle slagtedyr før og efter slagtning. Kødkontrollen varetager også opgaverne vedrørende slagterier og de små slagtehuse samt udgående kontrol.
  • Økonomi varetager udover opgaver relateret til økonomi også opgaver relateret til UE, HR, IT, Data og Forretningsprocesser samt Kunder og forrentingsservice.
  • Veterinærområdet varetager udgående kontrol, beredskab samt regeldannelse og politikudvikling i forhold til dyresundhed, dyrevelfærd og veterinærmedicin.
  • Fødevareområdet varetager beredskab samt regeld​annelse, kontrol og politikudvikling i forhold til foder og fødevaresikkerhed, samt kemi og fødevarekvalitet.
  • Jura ​

De fem direktørområder refererer direkte til Fødevarestyrelsens administrerende direktør, som endvidere har det direkte ansvar for direktions- og pressesekretariatet, ministerbetjeningen, kundeservice, samt forretningskommunikation.

Fødevarestyrelsen beskæftiger ca. 1535 medarbejdere og er en del af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri​ og er én af tre styrelser under ministeriet.​​​