Fødevarestyrelsen er Danmarks største arbejdsplads for dyrlæger. Vi kan tilbyde et stort fagligt fællesskab og mange forskellige arbejdsopgaver. Du kan være med til at sikre en høj fødevaresikkerhed og dyrevelfærd.
Danmarks største arbejdsplads for dyrlæger
Fødevarestyrelsen har 450 dyrlæger spredt over hele landet. Det gør os til Danmarks største arbejdsplads for dyrlæger.
Som dyrlæge i Fødevarestyrelsen arbejder du for alle landets dyr og for god dyrevelfærd, og du arbejder for, at vi ikke bliver syge af den mad, vi spiser.
Dyrlæge i en veterinærenhed
Som dyrlæge i en veterinærenhed arbejder du med dyresundhed og dyrevelfærd. Du overvåger bl.a. de husdyrsygdomme, der er smitsomme, og som man har pligt til at anmelde. Det kan fx være svinepest, kogalskab og papegøjesyge.
Du har en vigtig rolle i forhold til dyrevelfærden, når du kører på tilsyn i besætninger og kontrollerer dyrenes trivsel.
Du kører også med politiet på dyreværnssager, hvor du vurderer, om der er sket overtrædelser af dyreværnsloven. Arbejder du med eksport af levende dyr, kombinerer du dyresundhed og -velfærd.
Her ser du, om de dyr, der skal til udlandet, har smitsomme sygdomme, og om de egner sig til transport. Du er med til at sikre, at de dyr, der skal afsted, er sunde og raske, og at papirerne er i orden inden rejsen.
Dyrlæge i en fødevareenhed
Den ene dag kan du være ude i et pizzeria for at håndtere en sygdomssag.
Den næste dag er du hos en stor produktionsvirksomhed, og den tredje kan du besøge en kontorvirksomhed, der eksporterer varer til den anden side af jorden. Ingen dage er ens, og du vil opleve stor variation.
Du bruger typisk halvdelen af din tid på kontor, hvor du fx har certifikatvagter og sagsbehandler ud fra faste regler og lovgivning, og den anden halvdel på tilsyn.
Kommunikation med virksomheder om eksport af deres fødevarer er også en stor del af dit arbejde. Jobbet er fleksibelt, og du har god mulighed for at påvirke din arbejdsdag og dine opgaver. Sparring med dine kollegaer er en væsentlig del af arbejdet. Så selvom du arbejder meget selvstændigt, kan du altid få hjælp og sparring.
Dyrlæge på hovedkontoret
Som dyrlæge på hovedkontoret i Glostrup er du med til at sætte dagsordenen.
Det kan være inden for dyrevelfærd, antibiotika, medicinforbrug, handel eller eksport. Nogle omsætter EU-lovgivning til praksis og har daglig kontakt med kontrollører i fødevareenhederne for at finde løsninger på problemer i forhold til fx import og eksport. Andre udarbejder materiale til nationale regler for fx dyrevelfærd og antibiotikabrug hos dyr. Andre igen overvåger dyresygdomme i udlandet og udarbejder en trussels-vurdering, som viser, hvor stor en risiko Danmark står overfor.
Den vurdering kan danne grundlag for politiske beslutninger om, hvordan sygdommen skal håndteres.
Dyrlæge i beredskabet
Som dyrlæge i Fødevarestyrelsen er du en vigtig brik i vores beredskab.
Som organisation skal Fødevarestyrelsen altid være klar til en situation, hvor der kommer et udbrud af fx fugleinfluenza eller en anden dyresygdom, og her spiller dyrlægerne en stor rolle.
I en beredskabssituation er du som dyrlæge med til at håndtere alvorlige dyresygdomme, som fx fugleinfluenza og fiskesygdommen IHN. Ofte bliver der nedsat en krisestab, der leder indsatsen, og her indgår dyrlægerne sammen med andre fagpersoner.
Dyrlæge ved grænsen
Som dyrlæge i Fødevarestyrelsen kan du have din daglige gang ved en af landets grænser.
Det kan fx være i Københavns Lufthavn. Her laver du den kontrol af forsendelser, som vi har pligt til som medlem af EU.
Det kan være kontrol af levende dyr – både de kommercielle og private – animalske fødevarer, fisk og fiskeprodukter, jagttrofæer, prøver til forskning og diagnostik samt krydstogtskibenes proviant. Som grænsedyrlæge er der både dyr, fødevarer, logistik og planlægning i din arbejdsdag.
Gode arbejdsforhold
I Fødevarestyrelsen bliver du en del af en stor og alsidig arbejdsplads.
Vi arbejder for at skabe rammerne for det gode arbejdsliv, og vi lægger vægt på et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø.
Vi ønsker fleksibilitet og god balance i arbejds- og privatliv. Og så lægger vi stor vægt på, at vi har det sjovt sammen i hverdagen.
Som dyrlæge i Fødevarestyrelsen har du gode arbejdsforhold og et system, der passer på dig og varetager dine interesser