Sådan gør du

Her finder du råd om, hvordan du får styr på hygiejnen, f.eks. når du griller, plukker tang, presser æblemost, bruger frosne bær til smoothies, laver risengrød under dynen og meget mere. 

Forurenet drikkevand

Hvis dit drikkevand er blevet forurenet af bakterier efter en oversvømmelse.

Frosne bær

Hvis du vil bruge færdigpakkede frosne bær til smoothies og desserter.

Grill

Hvis du vil grille råt kød på grillen udendørs.

Karklud

Hvor ofte bør man skifte karkluden til en ren?

Melon

Det er en god idé at skylle melonen, inden du skærer den ud. 

Muslinger og østers

Hvis du vil samle eller høste muslinger og østers. 

Optøning

Hvis du vil tø frossen mad op.

Persille og krydderurter

Hvis du vil bruge krydderurter i sovs eller det grønne drys på en gryderet.

På picnic eller skovtur

Hvis du tager mad med ud på tur til picnic, skovtur, eller på stranden.

Rejse

Hvis du vil rejse til lande med en lavere hygiejnestandard.

Risengrød

Hvis du vil lave risengrød under dynen eller i høkasse.

Spare på strømmen

Hvis du vil spare på strømmen til køleskabet.

Spirer

Hvis du vil dyrke spirer.

Tang

Hvis du vil samle eller høste tang.

Æblemost

Hvis du vil presse saft af æbler.

Æg

Hvis du vil bruge æg til desserter eller puste æg til påske.