Råd til dig, som plukker tang som fødevarer

Tang er blevet en populær spise i Danmark både på restauranter og derhjemme. Spis trygt tang ved at følge Fødevarestyrelsens råd.

Pluk tang fra vandet og ikke fra stranden

Pluk kun frisk tang. Det gør du ved at plukke tangen i vandet og ikke samle den på stranden.

Pluk kun tang i klart og rent vand

Du bør se på vandet, når du plukker tang. Vandet skal være klart og rent. Derfor anbefaler Fødevarestyrelsen, at du undgår at samle tang ved havne, byer, åer og spildevandsudløb.

Undlad at plukke tang, hvis du ikke kender arten

Du bør kun plukke tang, når du kender tangarten. Så er der mindre risiko for, at du spiser tang med høje indhold af uønskede stoffer. 

Gør tangen ren inden spisning

Rengør tangen omhyggeligt, inden du spiser den. Det gør du ved at skylle tangen i havvandet og fjerne alle synlige organismer på tangen lige efter indsamling. Når du så skal bruge tangen, bør du også vaske tangen grundigt i rent postevand. Ferskvand nedsætter tangens holdbarhed. Derfor skal du først vaske i postevand lige inden tilberedning af tangen. Rengør tangen omhyggeligt allerede under indsamlingen ved at skylle tangen i havvandet. Fjern alle synlige organismer på tangen. Når du skal bruge tangen, bør du igen vaske tangen grundigt i rent postevand. Ferskvand nedsætter tangens holdbarhed. Derfor skal du først vaske i postevand lige inden tilberedning af tangen. 

Læs mere

Læs mere her, hvis du vil plukke tang og sælge det til restauranter, fødevarevirksomheder mm.​

Læs mere her om bl.a. tang som en del af en varieret kost, tangarter mm. 

Læs mere her på siden Kend Kemien - under Specifikke fødevarer.​